Història

Tot va començar la temporada 2006/07, quan un grup de nois del poble decideixen organitzar-se per crear un focus d'animació organitzat a Can Xarau, després de quedar-se orfe l'animació. Des del primer moment, el grup es va enfocar en la defensa del nostre poble amb un caràcter antiracista, per contraposició a altres grups que havien sortit anteriorment a Can Xarau, donat que gran part dels membres de la Flama Verda venien dels moviments socials i culturals del municipi.

20071El grup debutaria el 10 de març del 2007, en un partit de lliga en què el Cerdanyola CH va guanyar per 2 gols a 1, a l'Oviedo, al Pavelló de Can Xarau on ens ubicaríem a l'antic Gol Oest. Al final de la temporada, l'equip aconseguia materialitzar un ascens a OK Lliga, que significaria el retorn a la màxima categoria de l'hoquei patins després de 11 anys a la categoria de plata. Aquesta temporada també es realitzaria els primers desplaçaments a Sant Feliu de Codines i Sitges.

La temporada 2007-2008 es produïren dos 20083grans canvis per al grup. Per una banda, amb l'ascens a OK Lliga veuríem incrementat el nombre de persones a les nostres files tenint una mitjana entre 20 i 30 persones per partit. I per l'altra banda, amb l'enderroc del Gol Oest, ens hauríem de canviar d'ubicació per situar-nos al Racó del Lateral Sud-oest. Com a grup, la temporada quedaria marcada pels desplaçaments a llocs com el Palau Blaugrana, Igualada, Lleida o Vilanova. Finalment no aguantaríem la categoria per un gol a l'últim minut del Vilanova a Les Casernes. 

20093La següent temporada, la 2008-2009, tot i el descens, es mantindria la mitjana de la temporada anterior i es realitzarien més desplaçaments que les dues temporades anteriors, i es sortiria per primera vegada dels Països Catalans com a grup. Es viatjaria dins el territori català a Girona, Tordera, Vilafranca, Vendrell i Sant Feliu, i fora d'aquest a Pamplona i Oviedo.

Al final de la temporada quedaríem en la sisena posició deixant l'equip la següent temporada, la 2009-2010, a la mateixa categoria. Aquesta temporada, el primer equip masculí no destacaria gaire quedant en la mitja taula, però el primer equip femení sí destacaria guanyant el títol de l'Ok Lliga femenina i la Copa de la Reina. Aquí començaria el nostre primer apropament als partits de l'equip femení del club.
Un cop acabada la temporada, el primer equip masculí, tot i quedar en la novena posició, renunciaria a la categoria per impossibilitat d'assumir-ne les despeses i baixaria a Nacional Catalana.

A Nacional Catalana veuríem dues 20111temporades d'enderrocament de l'equip masculí. La primera temporada, la 2010-2011 aconseguiríem la salvació justa quedant en posició tocant la zona de descens. A grada baixaríem el nombre de membres però l'assistència als partits seria constant. La segona temporada a Nacional Catalana, la 2011-2012, en l'àmbit de grada seria com l'anterior, destacant la marxa caminant fins a Sant Cugat, però es veuria tocada amb el descens de l'equip a la pista a Primera Catalana, després d'un robatori contra el filial del FC Barcelona. Després de judicis, la FECAPA donaria la raó al Cerdanyola CH però fora de terminis per anul·lar el descens.


20132La temporada 2012-2013, fou marcada pel cop dur del descens a la penúltima categoria de l'hoquei patins, fent que costés molt iniciar la temporada per a l'animació. Tot i això, el bon paper dels jugadors de l'equip i la trajectòria ascendent dels resultats aconseguiria l'engrescament de nous membres i donar un nou impuls d'aire fresc al grup. Amb l'ascens al terreny de joc i la victòria a la Copa Catalana, es culminaria una gran temporada que facilitaria una temporada següent a Nacional Catalana molt positiva.

De nou a la categoria de bronze, Nacional20143 Catalana, la Temporada 2013-2014, esdevindria una gran temporada on el grup incrementaria de nou en membres i es realitzarien la majoria de desplaçaments, destacant el més massiu fins al moment a Caldes de Montbui a l'avant penúltima jornada de la primera volta, amb un total de 50 supporters, o el primer desplaçament fora de l'estat a Novara (Nord d'Itàlia). Al final de la temporada, quedaríem tercers fora de l'ascens i de qualsevol Copa (la primera volta quedaríem cinquens). L'aparició de molts problemes interns farien que l'última jornada de lliga ja no assistiríem a Can Xarau, tot i fer-se'ns un homenatge per part del club.

 La temporada següent, la 2014-2015 es veuria prolongats els problemes de finals de la temporada anterior i tant sols s'assistiria a tres partits comptats, arribant gairebé a la dissolució del grup. L'equip no aniria bé i descendiria a la pista de nou a Primera Catalana.

22016A la penúltima categoria de l'hoquei patins de nou, la temporada 2015-2016, es veuria produïda amb l'entrada de nous membres, molts d'ells provinents d'altres grups d'animació, generant gairebé un relleu generacional sencer de cop i volta, i fent un canvi en el format d'animació. Es tornaria a ser constants a tots els partit, i es destacaria la visita del Blanes Atlètic, en un partit contra el nostre filial a Segona Catalana, a casa amb els seus supporters, la Grada Antifeixista Kombatents, amb qui es faria una bona relació. La temporada a la pista quedaria marcada per la lluita fins al final per entrar a la promoció de Playoff, cosa que finalment no s'aconseguiria. El maig del 2016, en assemblea es decideix canviar de nou la ubicació del grup cap al Gol Est de Can Xarau.

La temporada 2016-2017, se'ns presenta de nou 22016a Nacional Catalana, gràcies a l'adjudicació de la plaça en produir-se diversos ascensos per la renúncia d'un equip de l'Ok Lliga. Amb la nova categoria, s'agafaria noves il·lusions que no es veurien materialitzades. L'equip només puntuaria 24 punts en tota la lliga i a falta de 3 jornades pel final ja seria matemàticament descendit. Malgrat ser una temporada amb mals resultats com a grup es pujaria la mitjana d'assistència als partits i l'entrada de nous membres. També en destaca la celebració dels 10 anys del grup!